Theatergroep Twintigers aan Z

Twintigers aan Z, opgericht in 2020, is een theatervereniging in Enschede voor zowel beginnend als ervaren spelers tussen de twintig en veertig jaar. Binnen dit leeftijdskader wil Twintigers aan Z als vereniging een plek zijn waar iedereen, ongeacht zijn achtergrond, zich welkom en veilig voelt. Andere belangrijke waarden zijn: (talent)ontwikkeling, op zowel persoonlijk als professioneel vlak; vernieuwing, in zowel aanbod als samenwerkingen; en professionaliteit.


Mijn naam is Zoë ’t Hooft. Oprichter van Twintigers aan Z én regisseur van de dinsdaggroep. Mijn passie voor theater is al op jonge leeftijd ontstaan en maakt sindsdien een groot deel uit van mijn leven. Een aantal jaar geleden besloot ik mijn opleidingen Dramatherapie en Social Work te verweven met mijn theaterachtergrond. Ik vind het namelijk prachtig om theater met maatschappelijke thema’s te verbinden. Sindsdien werk ik als ZZP’er en geef ik onder andere theaterlessen, speel ik in (educatieve school)voorstellingen en werk ik als trainingsacteur.

Vanuit de grote wens om een theateraanbod voor jongvolwassenen in Twente te creëren is Twintigers aan Z ontstaan. Spelplezier, ontwikkeling, experimenteren en samen creëren staan tijdens mijn lessen voorop.

Mijn naam is Marike Vijver. Ik regisseer de donderdaggroep bij Twintigers aan Z. Ik ben opgeleid als Sociaal Psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. De verwondering over wat je met spel bij mensen in gang kan zetten is de grootste drijfveer om me te bekwamen in de vakken van theaterregisseur en trainingsacteur waarmee ik mijn kost verdien. Theater is een prachtig middel om inzicht te krijgen in emoties en gedrag. Als regisseur mag ik spelenderwijs de ontwikkeling van de spelers begeleiden en dan met een voorstelling het publiek een spiegel of nieuw perspectief bieden.

Bij Twintigers aan Z ga ik met de input en veelzijdigheid van de spelers het creatieve proces aan. Onderweg ontdekken we hoe je kunt raken met spel. En hoe samenspel organisch wordt. Met als eindresultaat een voorstelling die u niet wilt missen.